Livonijas kulinārajā mantojumā balstīta tūrisma produkta izveide un popularizēšana (LIVONIJAS KULINĀRAIS CEĻŠ)Āraišu vējdzirnavās gardēžu ceļa “Taste HansEATica” kulinārajās meistardarbnīcās godinās jauno rudzu maizi
Meistardarbnīcās aicināti līdzdarboties tūrisma ceļu “Livonijas garša” un “Taste HansEATica” pieturvietu saimnieki un saimnieces, kā arī citi interesenti. Darbnīcu norises papildinās reģionālā tūrisma ceļa “Taste HansEATica” piedāvājumu un bagātinās jaunizveidoto Latvijas – Igaunijas tūrisma zīmolu “Livonijas garša”. Līdzdalība meistardarbnīcās ir bez maksas. Vietu skaits - ierobežots. Dalību lūdzam pieteikt, zvanot pa tālr. 29238208 (Vineta Cipe) vai 29334753 (Zane Kaķe). Meistarklasi ar garšas darbnīcām papildinās citas Maizes dienas svinību norises - "Annas pankūku" cepšana, branga mielošanās un "Kukuļtirdziņš", kur būs gan maize, gan siers, gan biškopības izstrādājumi, gan zāļu tējas, gan amatnieku darinājumi, un būs vēl izglītojošā un izklaidējošā "Kukulīšu taka", kur ģimenes ar bērniem varēs izzināt maizes ceļu. Nākamās reģionālā gardēžu ceļa “Taste HansEATica” meistarklases notiks: Gastronomiskā tūrisma piedāvājums Latvijā un Igaunijā – zīmols “Livonijas garša” ar apakšzīmolu “Taste HansEATica” ļauj ceļotājiem izzināt kulināro mantojumu un baudīt sezonālus, vietējos produktus. Projekts tiek īstenots "Interreg Estonia-Latvia" programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF). Projekta kopējais ERAF finansējums - 900 820,65 EUR. Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu. Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, kulinārā ceļa “Livonijas garša” sabiedrisko attiecību speciāliste, Vidzemes plānošanas reģions, tālr.: +371 29334753, zane.kake@vidzeme.lv, www.vidzeme.lv. |
|