Arhīva kalendārs

« May 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

24. un 25. maijā norisināsies 7. Vidzemes stāstnieku festivāls "Stāsti krēslā. Cilvēks. Vieta. Vārds", organizējot stāstu pasākumus Valmierā, Valmieras un Cēsu novados. Šī gada festivāla tēma veltīta valodai, aplūkojot cilvēka, vietas un vārda saistību, iezīmējot lingvistiskos, vēsturiskos, etnogrāfiskos un mitoloģiskos aspektus.

Festivāla norisēs un stāstnieku pilnveidošanās darbnīcās piedalīsies stāstnieki no Latvijas vēsturiskajiem novadiem un Igaunijas, UNESCO LNK Stāstu bibliotēku tīkla un vietējo kopienu dalībnieki, kā arī bērnu un jauniešu konkursa “Teci, teci, valodiņa” dalībnieki. Festivāla goda viesis būs igauņu stāstnieks Jāks Kends (Jaak Känd) no Pērnavas.

Igauņu stāstnieks Jāks Kends (Jaak Känd), publicitātes foto

Piektdien, 24. maijā no rīta festivāla dalībnieki ar stāstiem viesosies vairākas Valmieras novada skolās. Plkst. 12.00 Valmieras Integrētajā bibliotēkā notiks festivāla svinīgā atklāšana, kurai turpat bibliotēkā sekos stāstu darbnīcas gan jauniem, gan pieredzējušiem stāstniekiem.  Pēcpusdienā festivāla dalībnieki un jaunie stāstnieki apmeklēs mucinieka sētu Vaidavas pagastā, iepazīsies ar mucu izgatavošanas procesu, arodam raksturīgo vārdu krājumu un meistara stāstiem. Stāstu darbnīcā notiks praktiskā nodarbība, kurā kopīgi strādāsim ar teikām un pasakām par dažādiem amatiem.

Tālāk festivāla dalībnieki dosies uz dzejnieka Ed. Veidenbauma memoriālo muzeju “Kalāči”, iepazīsies ar muzeja ekspozīciju un plkst. 18.00  aicinās visus interesentus uz stāstu vakaru “Vēl pasaulē prieku ir daudz”.

Savukārt, sestdien 25. maijā stāstnieki viesosies valodnieka Jāņa Endzelīna dzimtajās mājās “Mičkēni” Valmieras novada Kauguru pagastā, kur plkst. 11.00 gaidīsim klausītājus Mičkēnu greznās klēts pakājē uz rīta kafija kopā ar stāstniekiem.

Plkst. 15.00 Valmiermuižas alus viesistabā notiks festivāla Lielais stāstu vakars "Vēl pasaulē stāstu ir daudz", kurā dzirdēsim stāstniekus no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem, igauņu stāstnieku Jāks Kends (Jaak Känd), konkursa “Teci, teci, valodiņa” Dižā stāstnieka titula ieguvējus,  Vidzemes stāstnieku un Mazsalacas stāstnieku kopu dalībniekus. Muzicēs Valmieras Tautas muzikantu kopa.

Festivālu rīko Vidzemes stāstnieku kopa sadarbībā ar biedrību “Burtnieku kultūrvide”. Projektu finansiāli atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, Valmieras bibliotēka, Latvijas stāstnieku asociācija un SIA Valmiermuižas alus.

Plašāka informācija par Vidzemes stāstnieku festivālu Valmieras Integrētās bibliotēkas tīmekļvietnē biblioteka.valmiera.lv un Latvijas stāstnieku asociācijas tīmekļvietnē https://stastnieki.lv/lv/, Facebook, kā arī sociālajos tīklos.

Informāciju sagatavoja
festivāla koordinatore 
Agita Lapsa, agitalapsa PIE gmail PUNKTS com

.

Raunas viduslaiku pils ir vienas no visapjomīgākajām un labāk saglabātajām pilsdrupām Latvijā. Mēs - raunēnieši ar to lepojamies un mīļi aicinām ikvienu apciemot pili! Kad pilsdrupu pakājes pļavās ziedēs neaizmirstulītes un gājēju ceļš ietērpsies ābeļziedu virpulī, būs maija trešā sestdiena un Raunā norisināsies Viduslaiku diena Ronnenburgā. Šī gada pasākums notiks 18. maijā un visas dienas garumā Rauna pārtaps par viduslaiku pilsētiņu Ronnenburgu.

Jau no paša rīta Raunas pilsdrupu torņa pakājē atklāsim gadatirgu, kur varēs iegadāties amatnieku, zemnieku, mājražotāju un citu meistaru produkciju, kā arī pavasarim tik aktuālos stādus. Tirgu papildinās dažādas viduslaiku aktivitātes. Apmeklētāji varēs iepazīties ar ordeņa brāļa un karavīru telti, tā inventāru. Piedalīties ādas apstrādes meistarklasē un podniecības darbnīcā. Būs iespēja piemērīt bruņas un izmēģināt ieročus. Ar aizrautību gaidīsim zobencīņu paraugdemonstrējumus. Maziem un lieliem apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt prasmes spēlējot “Lielās koka spēles”- labirinta bilijardu, makšķerēšanu, satausti- atrodi, spoguļkasti, eglīšu stādīšanu u.c Aizraujoša danču mūzika kopā ar “Maskačkas spēlmaņiem”. Estrādi ierībinās dāmu deju kopa “Kņopienes” un Raunas pamatskolas dejotāji. Raunas tūrisma uzņēmēji Jūs gaidīs “Viduslaiku ķēķī”, iespēja visas dienas garumā baudīt īpašus viduslaiku ēdienus. Pils pagalmā būs iespēja fotografēties fotospogulī, aplūkot Raunas audēju izstādi, doties izjādē ar zirgiem, viktorīnas, atjautības uzdevumi, veiklības sacensības. Pils mūka lomā iejutīsies aktieris Imants Strads, kurš sagaidīs pasākuma apmeklētājus un ļaus iejusties kā īstos viduslaikos.

Tiekamies Raunā! Uz Raunu lai kājas aunu!

Informāciju sagatavoja: 
Linda Vecgaile
Raunas kultūras centra vadītāja

.

18. maijā plkst. 18.00 kamermūzikas koncerts “Bohēmijas kvarteti” Oleru muižā, uz kuru aicina izpildītājmākslinieki - Alīna Vižine /vijole/, Jevgēnija Frolova /alts/, Beatrise Silvija Blauberga /čells/ un Kārlis Gunārs Tirzītis /klavieres/.

Koncerta programma: Gustavs Mālers, Antonīns Dvoržāks un Bohuslavs Martinū.  

Starptautiski pieredzējušo jauno mūziķu satikšanās koncertprogrammā “Bohēmijas kvarteti”, kas veltīta trīs šai gleznainajā reģionā dzimušo komponistu romantiskas ekspresijas un krāšņa dramatisma cauraustajiem klavieru kvartetiem. Viņu lasījumā skanēs gan Mālera vienīgais instrumentālais kamerdarbs – austrieša 16 gadu vecumā komponētais Klavieru kvartets, kas droši pieskaitāms žanra “zelta repertuāram”, gan Dvoržāka mākslinieciskā brieduma gados tapušais jūsmas un pārdomu pilnais Otrais klavieru kvartets, kā arī Bohuslava Martinu kompozīcija, kurā neoklasicisma noskaņas savijas ar impresionisma un džeza mūzikas elementiem.

Ieeja par ziedojumiem.

 

Tā kā vietu skaits ierobežots, lūdzam obligāti pieteikt savu apmeklējumu līdz 16.maijam, e-pasts olerumuiza PIE gmail PUNKTS com" target="_blank">olerumuiza PIE gmail PUNKTS com. Pieteikumā norādīt dalībnieku skaitu.

Koncertu atbalsta VSIA "Latvijas Koncerti", VKKF mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” , Vidzemes plānošanas reģions, Valmieras novada pašvaldība un biedrība "Oleru muiža".

Visi laipni aicināti!

Informāciju sagatavoja: Kārlis Zemītis, Oleru muiža.

.

Vairāk nekā 100 pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji, urbānisti, pilsētplānotāji, mākslinieki, kā arī citi dalībnieki no Baltijas jūras reģiona valstīm, tai skaitā Latvijas, 7. un 8. maijā satikās Somijas pilsētā Jākobstādē jeb Pietarsāri forumā Kultūra izturētspējai. Tā centrālais temats - kā iesaistīšanās kultūras aktivitātēs stiprina un saliedē kopienas, padarot tās noturīgākas ārējo satricinājumu priekšā. Pasākumā piedalījās arī vidzemnieki, pārstāvot  “Rūjiena – kultūras pērle 2024” programmu un BSR Cultural Pearls projekta komandu Latvijā.

Divu dienu forumā tika atzīmēts, ka sabiedrības noturība nav saistīta tikai ar aizsardzību un gatavību krīzēm. Tās noturību veido cilvēku sociālie sakari un attiecības, uzticēšanās sabiedriskajām institūcijām, demokrātiska līdzdalība un iesaiste. Pilsētām un pašvaldībām ir sava loma tādu apstākļu radīšanā, kuros kopienas izjūt spēcīgāku piederības sajūtu savai dzīvesvietai. Kultūras aktivitātes ir viens no veidiem, kā to panākt.

 

Foruma "Kultūra izturētspējai" norise

Forumā kā iedvesmas runātāji piedalījās Stefānija Rābe (Stefanie Raab), arhitekte un uzņēmuma COOPOLIS vadītāja no Vācijas, Ramons Marrādess (Ramon Marrades), urbānists un “Placemaking Europe” vadītājs no Spānijas, Jāko Blombergs (Jaakko Blomberg), pilsētvides aktīvists un producents no “Helsinki Urban Art” Somijā. Viņi dalījās savās atziņās un sniedza praktiskus piemērus, kā kopienu vajadzību izvirzīšana kultūras dzīves centrā var panākt virkni pozitīvu efektu. Runātāji stāstīja par to, kā īstenot iekļaujošus pasākumus, kuri apvieno dažādu sociālo grupu cilvēkus, un kā radīt iespēju ikvienam tajos iesaistīties. Bieži pasākuma ieceres pamatā ir vienkāršas idejas, kuras ir balstītas uz cilvēku vajadzībām.

“Rūjiena – kultūras pērle 2024” programmas un "BSR Cultural Pearls" projekta komandas Vidzemes plānošanas reģionā pārstāvji forumā "Kultūra izturētspējai"

Forumā notika arī Baltijas jūras reģiona kultūras pērles 2024 skate, kurā visi klātesošie varēja uzzināt vairāk par četrām titulu ieguvušajām pilsētām - Svendborgu Dānijā, Ķīli Vācijā, Jākobstādi jeb Pietarsāri Somijā un Rūjienu Latvijā. Pilsētu pārstāvji iepazīstināja Peča Kuča prezentācijas formātā auditoriju ar savu pilsētu. Viņi koncentrētā veidā izstāstīja, kāpēc nolēma pretendēt uz titulu, par iecerēm un jau paveikto šajā gadā. Klausītājiem par Rūjienu vairāk pastāstīja Toms Upners, Valmieras novada pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītājs.

Foruma laikā notika četras darbnīcas, kurās tika ģenerētas idejas un risinājumi četru Baltijas jūras reģiona pērļu problēmām – valodu kopienu nošķirtība, jauniešu un vecākās paaudzes neiesaistīšanās kultūras dzīvē, paaudžu sadarbības trūkums. Rūjienai īpaši svarīgi - kā nodrošināt zināšanu nodošanu jauniešu un senioru starpā. Skats no malas sniedza vērtīgas ierosmes jaunām aktivitātēm, par kurām pilsētās līdz šim nebija domāts.

Titula "Baltijas jūras reģiona kultūras pērles 2024" ieguvēju pārstāvji no Svendborgas Dānijā, Ķīles Vācijā, Jākobstādes jeb Pietarsāri Somijā un Rūjienas Latvijā

Foruma "Kultūra izturētspējai" dalībnieki

Valmieras novada pašvaldības Kultūras pārvaldes kultūras projektu un “Rūjiena – kultūras pērle 2024” programmas vadītāja Madara Seile atzinīgi novērtēja dalību forumā, iespēju iepazīstināt ar Rūjienu plašāku auditoriju, kā arī pastāstīt par plānotajiem pasākumiem pilsētā un apkārtnē. Viņa uzsvēra: “Mēs augstu vērtējam iespēju forumā pārstāvēt Rūjienu un nest tās vārdu Eiropā. Pasākuma laikā bija lieliska izdevība tīkloties ar dažādu valstu dalībniekiem, izstāstīt Rūjienas stāstu starptautiskā vidē un saņemt pozitīvu atgriezenisko saiti par Rūjienas - kultūra pērles 2024 sagatavoto kultūras un noturības rīcības plānu. Piedaloties darbnīcās, secināju, ka, lai kurā Baltijas jūras reģiona valstī mēs dzīvotu, problēmas ir vienādas vai līdzīgas vidēja un mazāka izmēra pilsētās, tikai paņēmieni un apmērs, kā tās risinām, atšķiras.” 

Forums “Kultūra izturētspējai ir daļa no "BSR Cultural Pearls" projekta, kura mērķis ir stiprināt kultūras virzītu sabiedrības noturību Baltijas jūras reģionā. Projektā apvienoti 12 partneri, tai skaitā Vidzemes plānošanas reģions, no 8 valstīm. To finansē Interreg Baltijas jūras reģiona programma.

* Publikācijā izmantotas Ewa Strozniak (Baltijas jūras valstu padome) fotogrāfijas.

_____

Jautājumiem par projektu BSR Cultural Pearls: Lelde Ābele, Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja, tālr. +371 29266757, lelde.abele PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

CITAS PROJEKTA BSR CULTURAL PEARLS ZIŅAS

.

Sestdien, 18. maijā, ar vērienīgu notikumu “Elles ķēķis atklāj Savvaļu” notiks Savvaļas 5. sezonas atklāšana. Notikums ir daļa no četru dienu kultūras festivāla “Gunars Saliņš un Elles ķēķis”, kas piedāvās pilnas dienas programmu ar mūsdienu latviešu dzejnieku un jauno mākslinieku piedalīšanos. Ērtākam apmeklējumam, rīkotāji piedāvā reģistrēties kopīgam braucienam ar īpašo autobusu no Rīgas uz Savvaļu, ar atgriešanos Rīgā šīs pašas dienas izskaņā.

"Kad iebrauksi kailajā Ņujorkā,
būsi ar mums Tu vienis prātis:
tā jāapmežo!"
Gunars Saliņš

Pasākuma ietvaros dzejnieks Semjons Haņins piedāvās akciju “Pastaiga Ņujorkā” (sākums plkst. 12.30), iepazīstinot ar stāstiem par Elles ķēķi un grupējuma tekstu lasījumiem mūsdienu latviešu dzejnieku izpildījumā, kas norisināsies Savvaļas dabas takās, kur būs redzami arī Latvijas Mākslas akadēmijas “POST” maģistratūras programmas studentu veidotie objekti, kas papildinās Savvaļas brīvdabas izstādi. Plkst. 15.30 Kārlis Vērdiņš iepazīstinās ar jauno Saliņa dzejas izlasi “Apmežosim Ņujorku” (“Neputns”, 2024), kas aptver 101 spožāko no viņa liriskajiem un liroepiskajiem dzejoļiem, kas sarakstīti no 1945. līdz 2003. gadam. 

Ar dzejas lasījumiem dubļu koncertzālē plkst. 16.00 festivāla apmeklētājus priecēs dzejnieki Marija Luīze Meļķe, Kārlis Vērdiņš, Semjons Haņins, Arvis Viguls un Aivars Madris, savukārt ap plkst. 17.00 pasākumu Savvaļas Bāzē noslēgs koncerts ar Saliņu ģimenes un ģitārista Edgara Rubeņa piedalīšanos. Pēc plkst. 20.00 rīkotāji piedāvā doties uz Madonu, kur MABOCA galerijā Visuma Centrs 2 notiks eksperimentālās mūzikas koncerts un izstāde, kuros uzstāsies taivāniešu-vācu projekts “SABIWA”, kā arī korejiešu-vācu projekts “bela”. Abos koncertos mūziķi prezentēs jaunas koncertprogrammas, kas radītas sadarbībā ar Latvijas mūziķiem. Savukārt tiem, kas vēlas mierīgāku vakara izskaņu, ir iespēja palikt Savvaļā un turpināt nedēlas nogali ar noslēdzošu festivāla programmas notikumu svētdien “Saules spēles Viecpiebalgā”. Vairāk informācijas par festivāla norisi var atrast LU LFMI mājaslapā: https://lulfmi.lv/Kulturas-festivals-Gunars-Salins-un-Elles-kekis 

18. maija pasākuma dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja doties uz festivālu ar autobusu, kas 18. maijā plkst. 10.00 izbrauks no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (no Valguma ielas puses) un plkst. 20.00 izbrauks no Drustiem, lai visus atgādātu atpakaļ Rīgā. Vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas par vietas rezevāciju autobusā var atrast mūsu mājaslapā www.savvala.lv, sadaļā “Notikumi”. 

Savvaļa ir brīvdabas mākslas telpa, kuru veido mākslas izstādes meža takās, mūzikas un dzejas pasākumi dabai pietuvinātās situācijās, kā arī daudzveidīgas radošu cilvēku rezidences. Kā ierasts tā ir atvērta visiem, kas vēlas uzturēties ilgāk. Savvaļas Dzīvotnes pļavā ir iespējams uzsliet telti, Bāzē ir pieejama koplietošanas virtuve, atpūtas telpa un bibliotēka, kā arī visu rīcībā ir dīķi, meži, svaigs gaiss un brīvība. Līdzās pasākumam Savvaļā savu dzīvi turpina un visiem pieejama arī Savvaļas pastāvīgā brīvdabas izstāde. 

Pasākuma vizuālā identitāte: Aleksejs Muraško

Pasākuma laikā tiks veikta foto un video dokumentācija.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pasākums notiek ar projekta “Naratīvs, forma un balss: literatūras iesakņotība kultūrā un sabiedrībā” (Nr. VPP-LETONIKA-2022/3-0003) atbalstu. Savvaļas 5. sezonas darbību un tajā iekļautos notikumus finansiāli atbalsta Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”, Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF), VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, LR Kultūras ministrija un Valmieras novada dome.

Savvaļas 5. sezonas darbībā un projektos paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora(-u) personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.

.

Sestdien, 25. maijā, notiks Kārķu Meža dienas. Pasākums tradicionāls, taču netrūks arī pārsteigumu.

Izcili meistari no visas Latvijas

Šogad gandrīz visas pasākuma aktivitātes notiks vienviet – laukumā pie Dabas koncertzāles. Pasākumu vadīs TV un radio raidījumu vadītājs un režisors Pauls Timrots. Pulksten 10.00 atklāšana un darbu uzsāks interesantas, jaudīgas meistardarbnīcas ar izciliem meistariem no visas Latvijas – Aleksandra un Ingas Maijeru “Skaņu rīku darbnīca” (Krāslava), Jāņa Grantiņa “Mucu izgatavošana” (Vaidava), Viļņa Kazāka “Koka auto izgatavošana” (Jelgava), Harija Stradiņa “Ēveļskaida un tukšums” (Alūksne), Agneses Vidzickas “Dabas materiālu izmantošana rotās” (Līgatne), Riharda Vidzicka “Iepazīti kokapstrādes rokas instrumentus” (Līgatne), kā arī būs vairākas RTU Arhitektūras un dizaina institūta studentu vadītas meistardarbnīcas. Tik daudzveidīgas meistardarbnīcas no tālām Latvijas vietām iespējams noorganizēt, pateicoties tam, ka aktivitāti atbalsta VKKF mērķprogramma “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” un Vidzemes plānošanas reģions, projekta “Koka pārvērtības praktiskās lietās un skaņās Kārķu Meža dienās” realizēšanai.

Koka auto sacensības

Vēl var paspēt izgatavot koka auto! Tas būs to vērts! Sacensību galvenā balva būs lidojums ar gaisa balonu 2 personām. Paldies SIA “Mans pilots” (valdes priekšsēdētājs Ģirts Vilks) par atsaucību un dāvinājumu! Parējās balvas visu četru sacensību klašu pirmo trīs vietu ieguvējiem, tiek sarūpētas ar pasākuma atbalstītāju palīdzību. Kā jau ierasts, katru gadu uzticami sadarbības partneri ir Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un dizaina institūta pasniedzēji un studenti, kuri piedalās un palīdz organizēt šīs sacensības. Cik mums ir informācija - šogad koka auto top arī Valmieras jauniešu centrā “Vinda”, kā arī vairāki koka auto Valkas novadā! Kā saka Koka auto sacensību idejas autors Latvijas Amatniecības kameras ekspriekšsēdētājs: “Lai top!”. Koka auto sacensību sākums pulksten 13.00 uz autoceļa P22, ceļa posmā no tautas nama līdz pagasta pārvaldei.

 

Dabas bode, darbs, aktīva atpūta un kopīga maltīte

No pulksten 10.00 Dabas koncertzāles laukumā būs Dabas bode, ar iespēju iegādāties  gardu un praktisku vietējo produkciju. Ikviens, kurš vēlēsies būs aicināts piedalīties kopīgā darbā – veikt stādījums pie Dabas koncertzāles, vienlaicīgi tā būs arī kā meistarklase  Līgas Bullenreiteres vadībā - kā pareizi stādīt kokus un krūmus. Dabas mīļotājiem būs iespēja Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistes Rūtas Zepas vadībā piedalīties Lustiņdruvas Kukaiņu viesnīcas rekonstrukcijā. Pusdienlaikā kopīga maltīte, kuras laikā Dabas koncertzālē muzicēs akordeonists Kaspars Gulbis.  Ko saimnieces sagatavos – tas vēl noslēpums, taču kā ierasts - bez SIA “Mārupes Siltumnīcas” dāvinātiem gurķiem neiztikt!

Šķūņa koncerts un ēdienu servēšanas meistardarbnīca

Pulksten 18.00 "Stimperu" šķūnī SIA "Ēdiendaris"īpašnieka un pavāra Ērika Pudnika meistarklase "Koka izmantošana ēdienu gatavošanā un servēšanā", pēc tam pl.18.30 Škūņa koncerts, muzicēs Harijs Stradiņš ar dēliem Paulu un Gustavu no Alūksnes  un Aleksandrs Maijers no Krāslavas, koncerts bez maksas. Šķūnī pasākuma laikā būs iespējams iegādāties SIA Ēdiendaris ēdienus un dzērienus, kuri ir ieguvuši atzinību ne tikai Valmieras un Vidzemes, bet arī Latvijas mērogā.

Paldies pasākuma atbalstītājiem

Paldies visiem Kārķu Meža dienu atbalstītājiem, katrs atbalsts ir ļoti nozīmīgs, lai svētki būtu piepildīti ar interesantām aktivitātēm! Atbalstītāju sarakstu publiskosim vēlāk, jo joprojām piesaistām ziedotājus un sponsorus, atbalstītāju saraksts vēl nav pilnīgs, taču no sirds sakām paldies visiem jau tagad. Vai šīs būs pēdējās Meža dienas Kārķos, to vēl nezinām, jo šādu pasākumu organizēšanai nepieciešamas finanses un diezgan liels darbs, taču šogad darīsim visu, lai svētki izdotos. Kā var nedarīt? Spēku un iedvesmu dod tie cilvēku zvani, ar jautājumu – kā var palīdzēt? Kā piemērs,  zvans no “Vecjandavu” mājām un mājas saimnieces piedāvājums pasākumam izcept 10 maizes kukulīšus. Tas ir tas kopējais spēks, dēļ kura ir vērts celties, iet un darīt. Būsiet mīļi gaidīti Kārķos!

 

Informāciju sagatavoja:  Sandra Pilskalne

.